Bøger / faglitteratur til børn

Fysik for begyndere


Beskrivelse


Hvorfor er det svært at styre en propfuld indkøbsvogn? Hvad er kvanteteori? Få svaret på disse og en masse andre spørgsmål i denne fagbog om fysik for børn fra 10 år og deres voksne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2022

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 23. sep. 2022

Hvorfor er det svært at styre en propfuld indkøbsvogn? Hvad er kvanteteori? Få svaret på disse og en masse andre spørgsmål i denne fagbog om fysik for børn fra 10 år og deres voksne.

Bogen starter med at introducere fysik som videnskab og de tre ord "stof", "energi" og "kræfter", som fysikere bruger til at beskrive hele universet. En fysiker stiller spørgsmål, laver eksperimenter eller skriver ned, og stiller så en hypotese og vurderer om den er troværdig. Bogen er opdelt i emner som fx kraft og bevægelse, lysets hastighed og universets form, relativitetsteorierne, atom- og partikelfysik og kvantemekanik.Og også en af de mest ophedede diskussioner i hele fysikken - nemlig kvanteteorien. Til slut tager vi ud i rummet til sorte huller og spaghettifikation, tidsrejser og mørkt stof samt strengteori. Bagest er et diagram over hvilke spørgsmål du, som fysiker, kan prøve at finde svar på, suppleret af en ordliste og et register. Forfatter Rachel Firth er udgivet i Lad dinosaurernes tid udfolde sig365 forsøg. Forfatter Minna Lacey er fx udgivet i 365 forsøgBogen starter med at introducere fysik som videnskab og de tre ord "stof", "energi" og "kræfter", som fysikere bruger til at beskrive hele universet. En fysiker stiller spørgsmål, laver eksperimenter eller skriver ned, og stiller så en hypotese og vurderer om den er troværdig. Bogen er opdelt i emner som fx kraft og bevægelse, lysets hastighed og universets form, relativitetsteorierne, atom- og partikelfysik og kvantemekanik.Og også en af de mest ophedede diskussioner i hele fysikken - nemlig kvanteteorien. Til slut tager vi ud i rummet til sorte huller og spaghettifikation, tidsrejser og mørkt stof samt strengteori. Bagest er et diagram over hvilke spørgsmål du, som fysiker, kan prøve at finde svar på, suppleret af en ordliste og et register. Forfatter Rachel Firth er udgivet i Lad dinosaurernes tid udfolde sig. Forfatter Minna Lacey er fx udgivet i .

Grundig fagbog, hvor der er god variation i emnerne og gode forklaringer. Fine tegninger og god historisk baggrund. Igennem bogen bliver niveauet højere og højere.

For de lidt yngre læsere findes billedbøgerne om Finn Foton, fx Finn Foton og kvantefysikkenUniverset. Til de voksne er udgivet en tænkepause om nogle af bogens emner: Universet (Tænkepauser)For de lidt yngre læsere findes billedbøgerne om Finn Foton, fx Finn Foton og kvantefysikken. Til de voksne er udgivet en tænkepause om nogle af bogens emner: (Tænkepauser).


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 8 (2022)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 75, nr. 8 (2022)