Bøger / faglitteratur

G.W.F. Hegel


Beskrivelse


Introduktion til den tyske filosof Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770-1831) og hans værker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. juni 2017

Er du interesseret i filosofi og ideer om stats- og samfundsopbygning, er her en af statskundskabens klassiske filosoffer. Det er en den tyske filosof Hegel, der præsenteres og analyseres i en ny dansk bog.

Bogen starter med en biografisk skitse af Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770-1831). Hegel blev født i Stuttgart. Han tog sin teologiske embedseksamen i 1793. Bogen redegør for Hegels forfatterskab og hans udvikling af filosofiske ideer. Her er både inspiration fra filosoffen Kant (1724-1804) og ideerne omkring den franske revolution (1789-1799). Efter den biografiske information følger analyser af Hegels filosofi og forfatterskab. Her er overskrifter som "Mellem fornuftret og positiv ret", "Retsbegrebet og friheden som grundlag", "Retsfilosofiens opbygning og metode", Sædeligheden som idé og virkelighed" og "Retsfilosofiens virkningshistorie og aktualitet". En større del af bogen er tekstuddrag fra Hegels forfatterskab fx "Forelæsninger over historiens filosofi". Forfatteren Peter Wolsing er lektor ved Syddansk Universitet. Bogen er del af forlagsserien "Statskundskabens klassikere" som fx også indeholder Immanuel Kant.

Interessant og velskrevet akademisk bog om Hegel og hans betydning for den politiske tænkning. Det er en absolut fordel at kende lidt til klassisk filosofi.

Andre bøger om Hegel er fx Introduktion til HegelHegel og treenigheden og Hegel og treenighedenAndre bøger om Hegel er fx Introduktion til Hegel og .