Bøger / faglitteratur

Gå! : en filosofisk fodrejse


Beskrivelse


Om vandring i filosofiens og litteraturens historie, og om hvordan det et tænke med fødderne har været en praksis fra antikkens græske filosoffer over Rousseau, Kant og Kierkegaard til Thoreau og Gandhi.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 4. maj 2015

Om at vandre set i et filosofisk og poetisk perspektiv. For filosofiinteresserede vandringsmænd og -kvinder i alle aldre.

At vandre er ikke en sport. Hvilken betydning har langsomheden, stilheden og ensomheden, og hvordan giver vandringen energi og inspirerer tankevirksomheden. Den franske filosofi-professor har skrevet denne hyldest til det at vandre med afsæt i nogle kendte filosoffer og forfatteres oplevelser og erfaringer med vandringens kunst. Forfatteren beskriver vandringens betydning for bl.a. Nietzsche, Thoreau, Rousseau, Kant og Kierkegaard. Også Gandhis politiske fredsmarcher og pilgrimsvandringer behandles.

En inspirerende, anderledes og tankevækkende tilgang til vandringens kunst sat ind i en filosofisk og åndelig sammenhæng. Bogen fordrer en filosofisk interesse og set i dette perspektiv er den forholdsvis let tilgængelig.

Af vandrebøger i mere filosofisk tilsnit findes FodnoterVandringens gåde og Vandringens gåde. De har dog ikke nærværendes fokus på nogle af de store filosofferAf vandrebøger i mere filosofisk tilsnit findes Fodnoter og . De har dog ikke nærværendes fokus på nogle af de store filosoffer.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 3, nr. 4 (2015)

af

af

Pernille Schmidt Hansen

Årg. 3, nr. 4 (2015)


Weekendavisen

d. 10. juli 2015

af

af

Bo Bjørnvig

d. 10. juli 2015


Berlingske tidende

d. 9. juni 2015

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 9. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 13. maj 2015

af

af

Marcus Rubin

d. 13. maj 2015


Kristeligt dagblad

d. 7. maj 2015

af

af

Marcus Rubin

d. 7. maj 2015