Bøger / faglitteratur

Gå-bogen : gå, så går det nok


Beskrivelse


Inspiration, argumenter og gode grunde til at øge aktivitetsniveauet ved at gå. Blandt andet med filosofiske overvejelser, digte og samtaler med kendte danskere om at spadsere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 24. juli 2018

Den, der holder af at gå eller gerne vil i gang med at gå og bevæge sig mere, finder masser af inspiration, argumenter og gode grunde til at øge aktivitetsniveauet i denne bog.

Forfatteren arbejder som forsker ved Center for Aktiv Sundhed og står bag en lang række udgivelser om fysisk aktivitet og sundhed. Bogen indledes med to kapitler om, hvad der rent fysiologisk sker i kroppen, når man går. Gennem de næste syv kapitler formidles ny forskning om hvordan fysisk aktivitet kan forebygge og påvirke forskellige former for sygdomme fx. demens, depression, angst og stress, overvægt, diabetes, hjerte- og hjernesygdomme og kræft. Bogen afrundes med et forsvar for den unyttige gang. Sidst i flere af kapitlerne findes interviews med kendte personligheder om deres forhold til det at gå, fx Søren Ryge, Ritt Bjerregård og Jørgen Leth. Teksten brydes op af fotos og citater. Bagerst litteraturliste.

Denne bog formidler på fornemste vis den nyeste forskning om fysisk aktivitet og argumenterer fint for alle de mange fordele ved at bevæge sig mere.

Til det samme publikum er bare i 2018 kommet Gå turGå - få mere gang i din hverdag og Gå - få mere gang i din hverdag, der begge handler om glæden ved at gå. Til sammenligning har denne bog sit hovedfokus på formidling af den nyeste forskning og de sundhedsfaglige argumenter for at gå mereTil det samme publikum er bare i 2018 kommet Gå tur og , der begge handler om glæden ved at gå. Til sammenligning har denne bog sit hovedfokus på formidling af den nyeste forskning og de sundhedsfaglige argumenter for at gå mere.


Ugeskrift for læger [online]

d. 1. okt. 2018

af

af

Lene Agersnap

d. 1. okt. 2018