Bøger / faglitteratur til børn / gå på opdagelse

Gå med i skoven : lyt til dyrestemmerne og skovens mange lyde på medfølgende cd


Beskrivelse


Pegebog med myldrebilleder fra skoven, hvor man kan gætte dyrestemmerne på cd'en.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2008

af

af

Steen Agger

d. 5. dec. 2008

Hermed to pegebøger med tilhørende lyd-cd'er. Bøgerne er primært til samtale/aflytning for en voksen og et barn i førskolealderen (fra 5 år), men børn i indskolingsalderen kan også have glæde af materialet på egen hånd, hvis de har adgang til en cd-afspiller eller en computer.

Bøgernes sider består af stift karton. På seks opslag er der myldrebilleder med, hvad man kan se i henholdsvis skoven og i zoo. Bøgernes tegninger er i munter stil, men ligheden med naturens virkelige skabninger er i de fleste tilfælde verificerbar. Er man en pernittengryn, kan man dog finde eksempler på ukorrekte gengivelser som fx at spætmejsen ikke bygger rede i hule træer, at fuglekongen er en gærdesmutte og at der optræder et underligt dyr, en kronhjortebuk. På de medfølgende audio-cd'er kan man lytte til skovens/zoologisk haves lyde. Man kan fx vælge at gætte lyde og herefter kontrollere om gættet er rigtigt ved at trykke en bestemt nummereret lyd, som svarer til tallene på bøgernes illustrationer.

Sammenlignet med de fleste andre pegebøger er bøgerne her specielle ved den medfølgende cd.

Kombinationen af pegebog og audio-cd udvider bøgernes muligheder og gør dem brugbare også for børn i indskolingsalderen. De kan arbejde selvstændigt med bog og cd-afspiller eller computer.