Bøger / faglitteratur

Gådefulde bygningsværker


Beskrivelse


Tag med på tur rundt til nogle af verdens mest gådefulde bygningsværker. Læs bla.om Stonehenge og dens mange hemmeligheder eller bliv klogere på Machu Picchu og hvad der gemmer sig bag tågen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 14. jan. 2020

Tag med på tur rundt til nogle af verdens mest gådefulde bygningsværker. Læs bla.om Stonehenge og dens mange hemmeligheder eller bliv klogere på Machu Picchu og hvad der gemmer sig bag tågen. For dem der ynder historiens gåder, men bestemt også for den opgaveskrivende.

Bogen indledes med en tur til Sydamerika nærmere bestemt Machu Picchu, hvor teksten beskriver inkaernes bemærkelsesværdige byggeri. Herefter står Stonehenge for tur, hvor der berettes om de seneste gennembrud. Efter Stonehenge fortælles der om beduinernes hemmelige by Petra. Tower of London er næste punkt, hvorefter påskeøerne med tilhørende statuer behandles. Slutteligt kommer kapitlet "Sandheden om de syv underværker" hvor disse diskuteres. Teksten er løbende flankeret af faktabokse, billedmateriale etc.

Sådan en bog som denne rammer lige plet hos undertegnede. Kapitlerne er forholdsvis korte (10-22 sider), og læseren bliver præsenteret for de væsentligste teorier samt de nyeste gennembrud. Teksten er velskrevet, så det er nemt at bevare tråden. Indholdet er både lærerigt og underholdende, og så er bogen forholdsvis hurtigt læst.

For yderligere litteratur om fortidens fantastiske bygningsværker se: Verdens vidundere - og hvordan de blev byggetAntikkens 7 vidundere eller Antikkens 7 vidundereFor yderligere litteratur om fortidens fantastiske bygningsværker se: Verdens vidundere - og hvordan de blev bygget eller .