Bøger / faglitteratur til børn

Gåden om Machu Picchu


Beskrivelse


Beskrivelse af inka-byen Machu Picchu fra 1400-tallet, bl.a. på baggrund af arkæologiske fund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 17. dec. 2009

De to bøger henvender sig til historieinteresserede på 12 år og ældre, der kan fascineres af de monumentale, lidt mystiske og gådefulde kulturer fra Mellem- og Sydamerika. Kan anvendes ved emneopgaver som supplement til andre bøger om aztekere og inkaer.

Især i bogen om aztekerne fokuseres der på de langvarige udgravninger og de mange artefakter, men ellers handler bøgerne om hhv. aztekernes og inkaernes historie og samfundenes opbygning med udgangspunkt i Tenochtitlán og Macchu Picchu. Begge kulturer har stadig uløste gåder. Især inkabogen trækker paralleller til andre kulturer kloden rundt. Teksten går ikke i dybden, men giver et udmærket overblik. Billedmaterialet er glimrende med flotte farvefotos. Hovedteksten suppleres med temasider, en media- og ordliste.

Der kommer jævnligt bøger om azteker og inkaer for målgruppen, senest Den grusomme sandhed om aztekerne og Aztekere : spis, skriv, leg og klæd dig som azteker, begge fra 2008. I 2008 udkom også Inkalandet : historien om inkaernes storhed og fald. Disse bøger behandler emnet ud fra en anden synsvinkel.

Bøgerne supplerer udmærket det eksisterende materiale, fordi de har den arkæologiske indfaldsvinkel.Informationer og udgaver