Bøger / faglitteratur til børn

Gåden om pyramider


Beskrivelse


Mennesker har altid været betaget af pyramider, men hvorfor blev de egentlig bygget, og har de mon en særlig kraft? I bogen kan man læse om nogle af de berømt pyramider fra de ældste tider, men også om pyramider af i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 10. dec. 2015

Der findes pyramider flere steder i verden. De bliver beskrevet og man får nogle ideer om, hvorfor de er blevet bygget. For 9-12 år.

For omkring 5000 år siden blev de første pyramider bygget i Egypten som gravsted for faraoer, der var leder af landet og samtidig blev betragtet som søn af solguden Ra. Pyramiderne i Mexico havde ligeledes forbindelse solen. Derudover fortælles der om pyramider i Indien, pyramidekraft og pyramider, der er bygget i 1900-tallet. Der er billeder, der viser de pyramider, der beskrives. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister samt forslag til andre titler om emnet.

Meget fin beskrivelse af pyramider for målgruppen. Billederne er med til at øge forståelsen af det, der beskrives.

I Det gamle EgyptenMayaernes verden og Mayaernes verden kan man også læse om de mest kendte pyramider. Sidstnævnte titel er for de ældste i målgruppenI Det gamle Egypten og kan man også læse om de mest kendte pyramider. Sidstnævnte titel er for de ældste i målgruppen.