Bøger / faglitteratur til børn

Gåden om spøgelsesdyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2018

af

af

Karsten Boll

d. 14. mar. 2018

Læs om Den afskyelige snemand, Bigfoot og uhyret i søen Loch Ness. Skal vi tro på, at disse spøgelsesdyr findes? Og hvad med pungulven og de andre dyr, som vi i mange år har troet var uddøde. Findes de mon stadig? For 9-12 år.

Først en kort beskrivelse af, hvad man opfatter som spøgelsesdyr. Dernæst kommer to historier om dyr på steder, de normalt ikke findes, nemlig en los i Stenderup Skovene og en vild leopard i England. Opdagelsen af okapien - en slags giraf - og fangsten af den blå fisk beskrives. Ligeledes fortælles om opdagelsen af to slags tapirer. Bogen giver også sit bud på myten om enhjørningen kædet sammen med narhvalens sværd. Sidste afsnit i bogen fortæller om, hvordan man kan bestemme dyrearter meget præcist med dna-test. Bogen har indholdsfortegnelse og bagest et stikordsregister samt forslag til alternativ læsning. Teksten er skrevet i to spalter og der kan abonneres på opgaver til serien på www.fagbog.gyldendal.dk.

En fin fagbog om emnet. Der er gode, velvalgte fotos, der passer til teksten. Derudover er der velvalgte ordforklaringer ved teksten.

Verdens 100 mærkeligste dyrMonstreFabeldyrMystiske væsner, Monstre, Fabeldyr og Mystiske væsner er andre titler, hvor du kan læse om spøgelsesdyrVerdens 100 mærkeligste dyr, , Fabeldyr og Mystiske væsner er andre titler, hvor du kan læse om spøgelsesdyrVerdens 100 mærkeligste dyr, Monstre, og Mystiske væsner er andre titler, hvor du kan læse om spøgelsesdyrVerdens 100 mærkeligste dyr, Monstre, Fabeldyr og er andre titler, hvor du kan læse om spøgelsesdyr.