Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Går du med makeup?


Beskrivelse


Klara og hendes veninder prøver for sjov at lægge makeup. Det er sjovt og spændende, og de føler sig lidt voksne. Malou har ikke noget makeup, og kommer til at gøre noget dumt, for at være en del af gruppen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2020

af

af

Stine Bille

d. 26. maj 2020

Klara og hendes veninder prøver for sjov at lægge makeup. Det er sjovt og spændende, og de føler sig lidt voksne. Malou har ikke noget makeup og kommer til at gøre noget dumt, for at være en del af gruppen. Serien henvender sig til piger fra 9 år.

"Går du med makeup" er 21. bog i serien "K for Klara". Klara og hendes veninder mødes hos Julie, som har fået en kasse fuld af gammel makeup. Det er superspændende og det kilder i maven. Julie ved hvordan man tager mascara på og lægger makeup på de andre piger. Da de dagen efter kommer i skole har Julie mascara på, det må de andre piger ikke. Malou synes det er meget smukt og ville ønske, hun også havde en. Da Klara og Malou om eftermiddagen tager over i centeret, kommer Malou til at stjæle en mascara i Matas. Klara bliver meget sur på hende og kalder hende en tyv. Læs hvordan Klara og hendes veninder får løst denne uheldige situation.

Mange kender serien "K for Klara", som de er vilde med. Det er en rigtig god historie, der er realistisk fortalt. Den rører ved et emne, rigtig mange piger går op i - hvornår kan man begynde at gå med makeup? Og hvor langt skal man gå, for at være en del af gruppen? De sort/hvide illustrationer understøtter både tekst og stemning. Bogen er delt ind i korte kapitler og har hårdt omslag med farveillustration på.

En anden bog, som også handler om at stjæle for at være en del af gruppen kunne fx være Stjæler du?.