Bøger / faglitteratur

Gåsen med de gyldne æg : og den overraskende fortælling om, hvad det vil sige at være liberal


Beskrivelse


Liberalt indlæg i debatten om fremtidens samfund set i lyset af historiske og filosofiske erfaringer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 24. maj 2016

Om liberalismen, dens historie og det politiske landskab, og hvad der kan bidrage til positive samfundsresultater. For læsere med interesse for politik og samfundsforhold.

Lars Tvede er forfatter, iværksætter, ingeniør mv. Bogens titel stammer fra Æsops fabel om gåsen, der kan lægge guldæg. I bogen forsøger han at afdække, hvad der skal til for at skabe gode løsninger og resultater i samfundet uden samtidig at ødelægge det. Bogen trækker tråde til antikkens bystater og behandler emner som forståelse af mennesker, 3 politiske filosofier (liberalisme, konservatisme og kollektivisme) og forskelle og ligheder og om at finde den rette balance mellem dem, liberalismens historie, og hvilke tendenser og tiltag, der fører til frihedens forfald, og hvilke veje der er frem til den liberale idealstat.

Et omfattende liberalt indlæg i debatten om fremtidens samfund set i lyset af historiske og filosofiske erfaringer. Som i sine tidligere bøger skriver Lars Tvede med et sprogligt overskud og engagement som givetvis vil fange mange læseres interesse.

Af Lars Tvede er senest genudgivet Kriser, krak og kaviarDet kreative samfund. Bogen ligger på linje med hans tidligere Det kreative samfund som også har vestlige samfundsforhold som omdrejningspunktAf Lars Tvede er senest genudgivet Kriser, krak og kaviar. Bogen ligger på linje med hans tidligere som også har vestlige samfundsforhold som omdrejningspunkt.


Jyllands-posten

d. 18. juni 2016

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 18. juni 2016


Børsen

d. 1. sep. 2016

af

af

Henrik Ørholst

d. 1. sep. 2016


Danske kommuner

Årg. 47, nr. 21 (2016)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 47, nr. 21 (2016)