Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gåsepigen


Beskrivelse


Prinsesse Rose skal giftes med prins Per. I stedet ser det ud til, at hun bliver gåsepige, og hendes tjenestepige skal i stedet giftes med prins Per.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 22. juli 2014

Bogen hører til serien Flachs - første læsning. Den henvender sig til begynderlæsere fra slutningen af 2. klasse (ca. 7 år), primært piger.

Gendigtningen er et mindre kendt eventyr af Brdr. Grimm. Den blide og gode prinsesse Rose skal giftes med prins Per. Før hun rider afsted til prinsen sammen med sin tjenestepige Gurli, får hun en magisk halskæde af sin mor. Halskæden skal hjælpe hende. På rejsen taber Rose kæden, og Gurli lover, at hun ikke vil fortælle det til nogen, hvis de bytter tøj. På slottet antager de, at Gurli er prinsessen, og Rose bliver gåsepige. Efter flere forviklinger ender alt selvfølgelig godt, så Rose får sin prins. De mange farverige illustrationer, hvoraf mange har talebobler, dominerer bogen, som sammen med den enkle tekst fremstår let og overskuelig at læse. Det letter også læsningen, at eventyrgenren er kendt af målgruppen.

Bogen ligner seriens andre udgivelser både med udseende, opbygning og illustrationer. Eventyret findes i forskellige samlinger, fx Grimms illustrerede eventyr, 2012, men ikke i en letlæsningsudgave.

En på alle måder gennemført eventyrprinsessebog, som vil henrykke målgruppen af piger fra ca. 7 år.Informationer og udgaver