Bøger / faglitteratur til børn

Gæt en lort


Beskrivelse


Beskrivelse af forskellige dyrs lort.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2009

af

af

Erik Damskier

d. 18. maj 2009

Forfatteren har en intention om at aftabuisere ordet og fænomenet lort. Både forplantning og lort og tis er omgærdet af en række sociale barrierer. Her forsøger man at trække lorten ned på jorden!.

Forfatteren er kendt fra flere andre bøger og en række tv-programmer. Denne bog består udelukkende af nærbilleder at en række dyrelorte og deres ophav. På det første opslag vises en "klat" med lidt tekst til at lede os på sporet. På den næste side får vi "gerningsdyret" og en lidt længere forklaring på forskellige omstændigheder omkring dette dyr og dets efterladenskaber. Nogle af dyrene findes i vores hverdag, andre skal man til fremmede lande, zoologiske haver eller ud i skoven for at finde. Teksten består af statistiske og biologiske kendsgerninger, der nok appellerer mest til drenge i alderen omkring 10-11 år. De kan godt læse bogen selv, men fornøjelsen bliver sikkert forøget hvis man kan læse den sammen nogle ligesindede kammerater. Bogens forside prydes af et WC med indhold fotograferet ovenfra. Et vipbart låg er klæbet hen over sædet.

Der findes nogle bøger for aldersklassen, fx En rigtig lortebog af Pernilla Stalfelt, som griber emnet an fra en humoristisk synsvinkel eller Lort af Nicola Davies, der er naturvidenskabelig. Denne bog benytter en blanding af oplysning og fascination.

Bogen er teknisk af god kvalitet, og tilgangen neutral og saglig, men den vil nok mest kunne bruges i uformelle sammenhæng af 9-11-års drenge, og ikke til undervisning.Informationer og udgaver