Bøger / faglitteratur

Gal eller normal : fortællinger om psykisk sygdom


Beskrivelse


Interviews med 10 personer hvoraf de 5 har deltaget i tv-programmet "Gal eller normal". Om at leve med psykisk sygdom, ensomhed og sorg, men også om håb og bemærkelsesværdige behandlingsresultater.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 21. maj 2012

Bogen udgives i forbindelse med en 5-årig kampagne, der har til formål at nedbryde fordomme omkring psykiatriske lidelser. Bogen vil interessere mennesker med psykiatriske diagnoser, deres familier, venner og arbejdskolleger.

2 udsendelser rullede for nylig over skærmen på DR1 og trak høje seertal. "En af os" hed de og 3 eksperter i psykiske lidelser skulle gætte, hvilke 5 ud af 10 personer, der havde en psykiatrisk diagnose. Det viste sig at være svært. De 5 med psykiatrisk diagnose er alle med i denne bog i selskab med yderligere 4 med andre diagnoser. De fortæller hver deres historie. Det drejer sig om diagnoser som skizofreni, spiseforstyrrelse, ocd, maniodepresivitet mv. Endvidere én med diagnosen alzheimers, hvor ægtefællen er med. Efter hver beretning gives faktuelle oplysninger om den pågældende diagnose og behandlingsmuligheder. Udover at ville nedbryde fordomme om psykiske lidelser, vil bogen også oplyse om, at lidelserne i de fleste tilfælde kan holdes under kontrol og patienten leve en normal tilværelse og fungere på linje med raske personer. Peter Qvortrup Geisling, kendt tv-vært og læge, samt Anne Lindhardt, formand for Psykiatrifonden, indleder bogen, som er skrevet af Dorthe Boss Kyhn, DR-journalist.

I 2011 fik vi Frem i lyset, hvor en politiker skrev om sin tilværelse med flere psykiske diagnoser. Men vi trænger til en opdateret bog med forskellige psykiske sygdomme og deres behandling.

En vellykket og informativ bog med en jordnær, sympatisk tilgang.


Jyllands-posten

d. 13. maj 2012

af

af

Tania Haagensen

d. 13. maj 2012