Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gal på alt og alle : Peter og Sofie og problemvrede


Beskrivelse


Peter og Sofie er meget forskellige, men de har en ting til fælles. De bliver alt for hurtigt vrede over alt for små ting. Bogen afsluttes med et kapitel til de voksne, der vil prøve at forstå meget vrede børn, så de bedre kan hjælpe dem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. sep. 2011

Denne undervisnings- og samtalebog om problemvrede blandt børn mellem 4 og 8 år, henvender sig især til børnehavepædagoger, pædagoger i fritidsordninger samt lærere i indskolingen. Men også forældre, med børn mellem 4 og 8 år, kan have glæde af bogen som udgangspunkt for samtaler med deres børn om børnenes egen eller deres kammeraters problemvrede.

Udadreagerende og aggressive børn fylder meget i hverdagen i skoler og daginstitutioner landet over samt i mange hjem. Det er et dagligt problem både for de aggressive børn selv og for deres kammerater, de pædagogiske professionelle, forældre og pårørende. Denne bog er en håndsrækning til alle parterne til at få forståelse for problemvreden og til at reagere konstruktivt på den. Bogen er baseret på nogle fiktive fortællinger om problemvrede, som danner oplæg til samtale om problemvrede samt giver oplæg til, hvordan man kan afhjælpe vreden, både som det vrede barn og som offer for vreden. Historierne er korte og ligger tæt op af problemer, som børn mellem 4 og 8 år selv har oplevet. Samtaleoplæggene er nemme at gå til og indeholder stof til megen samtale mellem børn og voksne. Bogen er skrevet med god forståelse for årsagerne til problemvrede samt for at problemet skal løses i fællesskab.

Undervisningsmæssigt kan bogen suppleres med undervisningsmaterialet "Trin for trin", som evalueres i bogen Trin for trin, 2010. Forældre og pædagoger kan også anvende Hermann-bøger som eksempelvis Hvorfor bliver Hermann ked af det?, 2011.

Bogen er et godt og letanvendeligt udgangspunkt for samtale med børn om problemvrede.