Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Galapagos


Beskrivelse


Naturforskeren Charles Darwins observationer af dyre- og planteliv fra hans rejse til Galapagosøerne i 1835, som kom til at danne grundlag for hans formulering af evolutionsteorien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 16. okt. 2015

Følg med, når den unge Charles Darwin besøger Galapagosøerne i 1835. En appetitvækker til videre læsning om den store naturvidenskabsmand, og som inspiration for nutidsrejsende til øerne.

Darwins Rejse om Jorden udkom oprindeligt i 1846, og blev oversat til dansk i 1876. Det er kapitel 17 fra den danske udgave der gengives her. Det handler om, da ekspeditionen med HMS Beagle i 1835 når frem til Galapagosøerne, hvor Darwin flittigt studerer øernes specielle plante- og dyreliv, og gør sig nogle af de tanker, der senere bliver til hans epokegørende teori om arternes oprindelse. Rejsearrangør og foredragsholder Hans Erik Rasmussen har skrevet forordet og udarbejdet en kort ordliste.

Det er overraskende let at læse Darwins levende beskrivelse af sine oplevelser og iagttagelser på ekspeditionen. Pænt trykt, og med indbydende omslag.

Der er en omfattende litteratur om Darwin. Darwin - og idéen der vendte verden på hovedet, 2009, er en traditionel og lettilgængelig introduktion.