Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Game or die


Beskrivelse


Finder Nico ud af hvad han vil med sit liv? Bliver det et "gamerliv" eller vil han hellere forholde sig til den virkelige verden eller bliver det noget af begge dele?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 24. jan. 2019

10-14-årige får her en rigtig god bog, hvor de straks i 1. kapitel kommer lige ned midt i en dramatisk ildkamp med maskinpistoler, håndgranater og knive.

Nico er medlem af gamergruppen Team Alpha, og da han er den eneste, der er tilbage fra holdet, må han til sidst lade sig skyde af Bianca fra modstanderholdet. De andre fra holdet synes Nico falder lidt af på den, måske fordi spørgsmålet "Er det det her, du vil med dit liv?" rumsterer i hans hoved. Nico har også set nogle bestemte Youtube-klip, der fortæller om den virkelige verden i fx Syrien, med krig og ødelæggelse. Bianca kommer over på Team Alpha-holdet, hvilket ikke er det dårligste for Nico og så er der den "mystiske" Izban.

En rigtig god historie, der på en god måde fortæller om gaming og det liv, der udspiller sig omkring et gamerhold - men også om dilemmaet mellem virkeligheden fx i Syrien og fiktionen i spillet - hvornår er det det ene og hvornår er det det andet. Bogen er velskrevet med en velvalgt typografi og et godt bogudstyr og passer fint ind med seriens øvrige titler.

Bogen kan relateres til De ukendte.


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 8 (2022)

af

af

Charlotte Flaskager

Årg. 75, nr. 8 (2022)