Bøger / skønlitteratur / roman

Gamla Stan-mordene


Beskrivelse


Krimi. Den kendte svenske skuespiller Peter Branting bliver fundet myrdet midt på gaden i Stockholm. Politibetjenten Axel Hake bliver sat på sagen, som vanskeliggøres af, at skuespilleren var kendt for adskillige affærer og havde skabt sig en del fjender blandt kollegerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2010

af

af

Michael Olsen

d. 15. juni 2010

Gamla Stan-mordene er gefundenes fressen for læsere af skandinaviske krimier, især hvis de kan lide politikrimier. Den kan også formidles til dem, der har læst alle femikrimierne og nu vil prøve noget nyt.

Den kendte svenske skuespiller Peter Branting er blevet myrdet i Stockholm, og politibetjenten Axel Hake bliver sat på sagen. Det bliver en sag, der vanskeliggøres af, at Branting havde let ved at gøre sig uvenner med kolleger og samarbejdspartnere, var ekstrem populær hos kvinderne og de var populære hos ham. Men sagen bliver også personlig for Hake, da det viser sig, at hans kæreste, med hvem han har et barn, har kendt Peter Branting. Gamle Stan-mordene er solidt skrevet, af den lidt klassiske slags med mange mistænkte og hvor morderen først bliver afsløret på de sidste sider ved hjælp af logisk tænkning og mange forhør. Udover selve krimigåden får man også et indblik i Hakes noget særprægede privatliv. Lars Bill Lundholm har virkelig begået en kraftpræstation af en krimi.

Denne roman er fjerde bog om betjenten Axel Hake, men den kan uden problemer læses uafhængigt af de andre.

Gamla Stan-mordene er en gedigen skrevet politikrimi, hvor plot og personer går op i en højere enhed, og krimigåden bliver opklaret ved hjælp af god gammeldags logik og forhør af de mistænkte. Samtidig er der også et godt indblik i hovedpersonens lidt særprægede privatliv. Bogen kan anbefales til langt de fleste krimielskere.


litteratursiden.dk

d. 9. juli 2010

af

af

Merete Trap

d. 9. juli 2010

Ny, spændende krimigåde fra Lars Bill Lundholm, som fører os elegant gennem Stockholms bydele fra mord til mord. Lars Bill Lundholm er nu, i sin serie om den fascinerende, halte kriminalkommissær Axel...


Weekendavisen

d. 16. juli 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 16. juli 2010