Bøger / faglitteratur

Gamle danske frugtsorter : æbler, pærer, blommer og kirsebær


Beskrivelse


Ca. 300 sorter beskrives udførligt i tekst og billeder med oplysninger om udseende, smag, sygdomsresistens og sæson.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. maj 2010

Bog til opslag og til inspiration, der primært henvender sig til frugtentusiaster, og gerne til dem som måske selv binder an med at avle på egen frugt. Kan dog også læses af ren kultursociologisk interesse for historien om dansk frugtavl.

Opslagsbog med ca. 300 sorter, der både giver frugtavlere inspiration, og alle andre lyst til at sætte lidt mere varieret bid i og pris på de mange gamle frugtsorter fundet i Danmark. Først et informativt afsnit om "Frugtavlens historie i Danmark". Herefter følger afsnit om æbler, pærer, blommer og kirsebær, desuden afsnit om podning af frugttræer. Bogen er hele vejen igennem smagfuldt fotoillustreret, man får virkelig mange gange lyst til at smage. Måske på et amerikansk melonæble, på Fru Glahns æble, eller på en dansk klassiker som Cox Orange. Har man som jeg mere smag til pærer ser en Clara Frijs, en Grev Moltke eller en President Drouard måske mere spiselig ud. Og blommer er der fra Black Prince til Razimbaud. Og kirsebær er søde, nogle gule, andre røde. I mit anmeldereksemplar er der en kedelig fejl i indholdsfortegnelsen, hvor netop afsnittet om kirsebær er glemt. Indholdsfortegnelsen stemmer desværre ikke med sideantal.

Andre nyere bøger om frugtsorter i Danmark er Politikens bog om frugthaven, eller specielt om æbler Gamle danske æbler : præsentation af 12 æblesorter og med 52 opskrifter.

Flot og appetitvækkende bog, der præsenterer mange flere frugtsorter end de fleste sikkert kender. Guf for en frugtavler.