Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gangsta


Beskrivelse


Siden Jonas' søster døde har meget forandret sig i hans familie. De snakker meget lidt sammen, og forældrene begraver sig selv i job og havearbejde. Jonas begraver også sig selv - i hash, vold og gæld.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. mar. 2019

Jeg lever mit liv. Hash. Vold. Gæld. Lige nu står jeg i lort til halsen, og mit liv stinker. Men det skal være slut. Nu. Jeg vil gå en anden vej og have et andet liv. Men hvordan...? Letlæst ungdomsroman på lix 9 om bandeproblemer for unge mellem 12 og 16 år.

Siden Jonas' søster døde har meget forandret sig i hans familie. De snakker meget lidt sammen, og forældrene begraver sig selv i job og havearbejde. Jonas begraver også sig selv. Men ikke i havearbejde og job. Snarere i hash, vold og gæld. En ond spiral, som det er svært at komme ud af. Bogen er en del af serien "Hip 10", som består af bøger med et lix mellem 6 og 10. Denne bog har lix 9 og er skrevet med store typer i korte afsnit. De enkelte kapitler er på få sider og indledes alle med et citat, der understøtter kapitlets tema. Til bogen kan der frit downloades opgaver.

Det er en både spændende og medrivende fortælling, som mange unge vil blive fanget af. Persongalleriet er nemt at relatere til og holde af og problematikkerne velkendte og vedkommende.

Vil man læse mere, kan man give sig i kast med seriens øvrige titler eller den lidt sværere ungdomsserie "Dingo. Ung roman".