Bøger / faglitteratur / biografier

Gangster - Brian Sandberg


Beskrivelse


Om HA-rockeren Brian Sandbergs udvikling fra talentfuld taekwondokæmper til narkohandler i 1990'erne. Om medlemskabet af Hells Angels, oplevelserne i den københavnske underverden, den igangværende bandekrig, jetsetmiljøet og om forholdet til Stein Bagger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. maj 2010

Bogen er medieomtalt, og der en pæn målgruppe til biografier om et anderledes liv på kanten af samfundet, mere eller mindre farverigt, og mere eller mindre kriminelt.

Nyhedsredaktør på TV 2, Henrik Madsen, er populært velskrivende i sin nye biografi om Brian Sandberg, der i medierne bl.a. har tilnavnet "jetsetrockeren fra Hells Angels". En historie om drengen fra betonghettoen i Slagelse, der vokser op til at blive det aktuelt mest kendte medlem af HA. Han viser tidligt evner som slagkraftig i ringen som talentfuld taekwondo-kæmper, og som fuldbefaren rocker i nattelivet. Før det længe ønskede medlemskab følger en længere narkodom, hvor BS knytter for ham vigtige kontakter. Kontakter, der senere fører både til medlemskab, fulgt af en forsmædelig tid i såkaldt "bad standing", og af et genoptaget medlemskab. Bogen beskriver Sandbergs formodede involvering i såvel Stein Bagger-sagen som i den blodige københavnske bandekrig. Bogen er skrevet i afsnit skiftende mellem forfatterens ord, og af afsnit med udsagn fra såvel hovedpersonen som fra forældre, søskende, rockere, boksere o.a. På den måde er portrættet faktisk mere nuanceret end nogen måske frygter.

Der er aktuelt en mindre debat om denne og lignende biografier om kriminelle, fx så forskellige som Riskjær, Lundin og Stein Bagger. Direkte sammenlignelig med rockerkollegaen Jørn Nielsens bøger, "Jønke" er dog i disse selv forfatter.

Helt sikkert et pænt antal læsere til en dramatisk biografi om et anderledes liv på samfundets kant.


Information

d. 21. maj 2010

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 21. maj 2010