Bøger / faglitteratur / opskrifter

GAPS kogebogen : få styr på din tarmflora og bliv rask : udførlig introduktion og 180 velsmagende opskrifter


Beskrivelse


Om GAPS, som er en fælles betegnelse for sygdomme, der bunder i en tarmflora i ubalance, samt opskrifter på sukker- og stivelsesfri GAPS-mad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2017

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 7. feb. 2017

Aktuel og inspirerende kogebog for alle der interesserer sig for tarmsystemet samt almen sundhed og trivsel.

GAPS (Gut and Psychology Syndrome) er en fælles betegnelse for diagnoser og symptomer, der stammer fra en tarmflora i uorden. Nyere forskning i tarmmikrober viser, at grundlaget for sundhed og trivsel findes i tarmfloraen, hvilket vil sige, at både sygdomme og diagnoser som fx diabetes, depression og overvægt helt eller delvist vil kunne kureres med den rette kost. Første del indeholder bl.a. en introduktion til selve GAPS-kuren, forfatterens egne erfaringer, en liste med GAPS-relaterede diagnoser, et lynkursus i tarmflora samt et kort afsnit om vægt og kræsenhed. I anden del finder man selv kogebogen med opskrifter på alt fra morgenmad, frokost og aftensmad til drikke, smoothies og desserter. Med indholdsfortegnelse, referencer og opskriftsregister.

En let, men troværdig indføring i GAPS-kuren. Bogen er lækker og indbydende, opskrifterne et lette at gå til og ledsages af flotte fotos. Bogen er yderst veldokumenteret med mange referencer og stikordsregistre.

Kan sammenlignes med nogle af de mange bøger om tarme, der er kommet den seneste tid, fx Tarme i topformSunde tarme, der fokuserer på, hvordan man gennem kosten kan styrke tarmens gode bakterier. Sunde tarme drejer sig om børns og voksnes forskellige former for tarmsygdomme, og hvordan man kan styrke immunforsvaret ved hjælp af kostenKan sammenlignes med nogle af de mange bøger om tarme, der er kommet den seneste tid, fx Tarme i topform, der fokuserer på, hvordan man gennem kosten kan styrke tarmens gode bakterier. drejer sig om børns og voksnes forskellige former for tarmsygdomme, og hvordan man kan styrke immunforsvaret ved hjælp af kosten.