Bøger / skønlitteratur til børn

Garmanns sommer


Beskrivelse


Billedbog. 6-årige Garmann nyder sammen med mor, far og de tre gamle tanter den sidste sommerdag før skolen begynder. Vi følger Garmanns tænksomme funderinger over livets store og små spørgsmål.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Torben Wilhelmsen

2008

Billedbog til billedbogslæsere fra ca. 4 år. De specielle illustrationer kan desuden evt. anvendes i skolen som eksempler på kollager og på arbejde med photoshop.

Særpræget og anderledes billedbog oversat fra norsk. Vi hører om 6-årige Garmann dagen før drengens første skoledag. De tre gamle tanter er på besøg, og de nyder sammen med mor, far og Garmann en af de sidste sommerdage. Garmann er bange for at skulle i skole, tanterne er bange for kulden og glatte fortove, mor er bange for den store vej, som Garmann skal krydse, og far, der er orkestermusiker, er bange for at spille for hurtigt - alle er bange for noget. Den poetiske og underfundige hverdagshistorie er fortalt ud fra Garmanns synsvinkel i et fint og lyrisk sprog. Bogens store force er dog de meget specielle illustrationer. De består af montager eller kollager af fotos og tegninger, som er blevet til i photoshop. De har en drømmeagtig karakter, der udspringer af en speciel farveholdning og en fantasifuld, somme tider næsten grotesk eller surrealistisk gengivelse af dagligdags ting og situationer, som passer fint som udtryk for den 6-årige Garmanns fantasi og følelser.

Der findes ikke umiddelbart andre bøger, som kan sammenlignes med denne specielle og anderledes billedbog.

Alt i alt en fin og anderledes poetisk billedbog om tilværelsens store og små spørgsmål set fra 6-årige Garmanns synsvinkel.


Børn & unge

Årg. 39, nr. 27 (2008)

af

af

Anne Petersen

Årg. 39, nr. 27 (2008)


Weekendavisen

d. 9. maj 2008

af

af

Damian Arguimbau

d. 9. maj 2008


Berlingske tidende

d. 23. feb. 2008

af

af

Jens Andersen

d. 23. feb. 2008


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 9 (2008)

af

af

Pernille Arvedsen

Årg. 154, nr. 9 (2008)