Bøger / faglitteratur til børn

Gasolin' - masser af succes


Beskrivelse


Historien om den danske rockgruppe Gasolin' fra starten i 1969 til den sidste koncert i Malmø 1978 og et samtidigt billede af såvel 1970'ernes musikverden som samfundet i al almindelighed.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2003

af

af

Per Månson

d. 17. nov. 2003

Bogen er et fotografisk genoptryk af den oprindelige 1993-udgave med et nyskrevet efterskrift, der på 2 sider fører band-medlemmernes karriere op. Desuden en ajourført diskografi som dog allerede er lidt forældet, da bogen udgives samtidig med det helt nye box-sæt med Gasolins samlede værker. Bundgaard har været med Gasserne på sidelinien i stort set hele karrieren som coverdesigner og ansat på deres pladeselskab. Han giver en kronologisk beretning om æraen 1969-1978, hvor vi både får historien, forløbet af de enkelte pladeproduktioner, de ulykkelige drømme om internationalt gennembrud - især i USA - og et sideløbende tidsbillede politisk og musikalsk. Det er historien om et helt unikt orkester på den danske scene, der med svimlende salgstal ikke ændrede livsstil, kun drømme, og hele vejen igennem fx delte alle honorarer ligeligt med også lys- og lydmand. Bundgaard er selvfølgelig tæt på stoffet, men holder en fin distance og har blik for både genialiteten og svaghederne. Bogen er gennemillustreret af en række fotos af Gasserne, bl.a. Bundgaards egne.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bjarni Åkesson Filholm

d. 18. dec. 2018

Der er mange meninger om den danske rockgruppe Gasolin'. Nogle er begejstrede, og andre er det ikke. Denne bogs forfatter hører til de første og fortæller sin personlige og ærlige version afhistorien om den danske 'supergruppe'. Det er beretningen om bandet lige fra dannelsen i 1969 til den sidste koncert i Malmö, 1978. Et hårdtarbejdende paradoksfyldt orkester med masser af succes.Fortælleren var professionelt knyttet til Gasolin' som pladeomslagsdesigner i 70'erne; tæt nok på til at se, hvad der foregik og dog så distanceret, at det giver relief. Forud for denneinsider-beretning er gået en grundig research og udover at være historien om Gasolin' er det også et billede af, hvad der rørte sig i musikverdenen og i det danske samfund i almindelighed dengang.En opbrudstid med både vellykkede og mindre vellykkede eksperimenter. Historien er fortalt i en loyal bevidst afbalanceret stil ikke uden et vist humoristisk anstrøg. Tidligere har man i bogformkunnet læse om gruppen iPaul-Jørgen Budtz': Gasolin', fra 1976. I disse 'Gas-revival-tider' vil der være stor interesse for denne nye bog om et band, en musik og en tid, der var engang for ikke sålænge siden. Jeg tror også, at der vil blive spurgt på børnebiblioteket.


Berlingske tidende

d. 4. nov. 1993

af

af

Lars B. Jørgensen

d. 4. nov. 1993


Musikeren

2004, nr. 1

af

af

Katrine Hertz Østergaard

2004, nr. 1


Jyllands-posten

d. 4. nov. 1993

af

af

Uffe Christensen

d. 4. nov. 1993


Det fri aktuelt

d. 4. nov. 1993

af

af

Kim Skotte

d. 4. nov. 1993