Bøger / faglitteratur / encyklopædier

Gastronomisk leksikon


Beskrivelse


Omfattende opslagsværk om gastronomi. Artikler om fødevarer, ingredienser, tilberedningsformer, nationale og regionale køkkener, køkkenfaglige og kemiske begreber, kultur og religion samt beskrivelser af retter fra hele verden. Endvidere biografier om gastronomer, kokke og kogebogsforfattere fra oldtiden til nutiden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2010

af

af

Camilla Sejerøe

d. 17. maj 2010

Et leksikon over alt, hvad man kan finde på at spørge om i et køkken. Til enhver situation, hvor man er i tvivl om noget, om det er indholdet i en hollandaise, hvad der er mest almindeligt at spise i Iran, eller hvem Jørgen Tønnesen er.

Leksikonet har haft adskillige velestimerede medarbejdere, og nogle artikler er signerede. Det er rigt illustreret, både med tegninger af mad, og med plancher af fx udskæringer på gris og ko. Artiklerne har forskellig længde, men er gennemgående ret grundige. Emnerne dækker meget bredt, fra ingredienser til kendte kokke og de klassiske saucers systematik. Endelig en række artikler om enkelte landes køkkener, fx en lang og grundig artikel om det kinesiske køkken.

Dette er 2. udgave, 1. udgave kom i 1998 og har været udsolgt længe. Der er medtaget en række ingredienser og råvarer, der ikke er medtaget i 1. udgaven og en række udenlandske køkkener har fået deres eget opslag i stedet for at være en del af et andet. Desuden er medtaget en række naturvidenskabelige emner.

Et absolut brugbart værk, både til udlån og i håndbogssamlingen.


Jyllands-posten

d. 3. dec. 2010

af

af

Niels Lillelund

d. 3. dec. 2010