Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gemmelegen


Beskrivelse


Da klassekammeraterne inviterer Emil med i gemmelegen, er det ikke for at være søde, men for at drille ham og efterlade ham alene i skoven. Men sådan kommer det ikke til at gå. Slet ikke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 11. nov. 2015

Emil bliver holdt udenfor, men for en gangs skyld får han lov til at være med til gemmeleg i skoven. Her opdager han en hule, som gemmer på en kæmpe skat: et bjerg fuld af slik. Især for 9-11-årige.

Hverdagshistorie, som udvikler sig til at blive mere og mere fantasifuld. Den tager udgangspunkt i drengen Emils ensomhed og forgæves forsøg på at komme i kontakt med klassekammeraterne. Han får lov til at være med, men kun fordi kammeraterne har tænkt sig at drille og plage ham. Bogen er i hæfteformat med tilhørende QR-kode til oplæsning, som kan støtte læsningen. Sværhedsgraden er lix 22.

Historien er ret usædvanlig i sin sammenblanding af hverdagsfortælling og skør fantasi. En helt virkelighedsnær indledning udvikler sig til de vildeste påfund, hvilket sandsynligvis er tænkt som fri, sjov fantasi og måske Emils drøm om en "retfærdig straf" over de tarvelige klassekammerater. Men det fungerer ikke godt - man får ikke noget klart indtryk af personerne og de uvirkelige begivenheder er mere mærkelige end sjove eller tankevækkende. Der er temmelig mange ord på hver side, men den er ikke svær at læse.

Der findes mange bøger om ensomhed og drillerier, fx Agnetes hævnBomben i madkassenMalte Mus og Bomben i madkassen, men vist ingen, der på samme måde sammenblander realisme med helt vild fantasi. Det skulle da lige være billedbogen Malte MusDer findes mange bøger om ensomhed og drillerier, fx Agnetes hævn og , men vist ingen, der på samme måde sammenblander realisme med helt vild fantasi. Det skulle da lige være billedbogen Malte MusDer findes mange bøger om ensomhed og drillerier, fx Agnetes hævn og Bomben i madkassen, men vist ingen, der på samme måde sammenblander realisme med helt vild fantasi. Det skulle da lige være billedbogen .