Bøger / faglitteratur

Genbrug på den fede måde


Beskrivelse


Ideer og anvisninger til genbrug af bluser, toppe, nederdele og bukser. Gamle duge bliver til nederdele, natkjoler bliver til bluser og gamle bukser bliver til knickers.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anne-Mette Lerche

2007

En moderne håndarbejdsbog, der henvender sig til yngre kvinder. Bogen kan bruges af såvel nybegyndere som øvede.

Det er populært at personliggøre sit tøj og boligtilbehør, med et moderne udtryk, at "costumize" sine personlige ejendele. I kølvandet på dette er tv-serier som "Genbrugsguld", magasinet "Kreative kvinder" og diverse boligindretningsprogrammer dukket op. Her kommer der så en bog om, hvordan man frisker sine gamle bukser op med patchwork-lommer, eller hvordan man pifter sine håndklæder op med stofrester. Med en kombination af syning og broderi giver bogen nogle gode tips til, hvordan man skaber sin egen identitet og signalerer overskud gennem sit tøj og tilbehør, samtidig med man er miljøbevidst. Der er masser af idéer til fx flotte bælter og skjorter med påsyede blomster, og der er virkelig kælet for farver og layout i bogen. Bogen er forsynet med et afsnit om sting og syteknikker, så alle kan være med, og der findes en modeloversigt med billeder, så man nemt kan finde sin yndlingsopskrift.

I serien fra forlaget Olivia, er der det seneste stykke tid kommet en række bøger om bl.a. hækling og filt, der med undertitlen: "på den fede måde", vil tiltrække et yngre klientel af gør-det-selv kvinder. Der findes nogle få håndarbejdsbøger omhandlende genbrug på bibliotekerne.

Flot og moderne layout, der vil tiltrække bibliotekernes publikum af yngre håndarbejdsentusiaster. Opskrifterne i bogen er lette at gå til og skrevet i et lettilgængeligt sprog.


Håndarbejde i skolen

Årg. 42, nr. 4 (2007)

af

af

Karen Bentofte Petersen

Årg. 42, nr. 4 (2007)