Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Generation A


Beskrivelse


Frederik går i 1.G og er træt af skolen og familien. En dag bliver det for meget, og med en facebook-opdatering sætter han en landsomfattende lavine af oprør i gang.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 15. sep. 2015

Spændende og tankevækkende ungdomsroman om drenge og piger, identitet, sex, venskab og et nyt ungdomsoprør. Til unge fra 15 år.

Frederik går i 1.g på et københavnsk forstadsgymnasium og egentlig går det meget godt, men under overfladen lurer en fornemmelse af at være fanget i et uddannelsestyranni. En dag bliver det for meget og med en opfordring på Facebook sætter han en lavine i gang. Et landsdækkende ungdomsoprør er skudt i gang. Romanen tager afsæt i Tom Kristensens digt "Landet Atlantis" fra 1920 som kan findes i digtsamlingen Samlede digte, og hver af romanens 3 dele bliver indledt med en central strofe fra digtet. Handlingen er henlagt til en ikke nærmere defineret fremtid.

Handlingen opleves fra hovedpersonen Frederiks synsvinkel, og baggrunden for oprøret bliver sat med glimt fra undervisningen, præget af uforståelige krav, en benhård rektor og en flok pleasende lærere, og fra det pæne forstadshjem med en dominerende mor, en skvattet far og en vanskelig storesøster. Bogen skildrer kampgejst, usikkerhed, venskaber, fest, kærlighed, sex, og druk; og den lægger op til debat om skole og samfund, oprør, identitet, frihed og ansvar. Velegnet til undervisningsbrug i udskolingen og ungdomsuddannelserne.

Den ultimative roman om gymnasielivet er Det forsømte forår, Andre bøger om unge og oprør: Liv og Alexander 1-3Det forsømte ForaarLiv og Alexander 1-3Den ultimative roman om gymnasielivet er Det forsømte forår, Andre bøger om unge og oprør: .