Bøger / faglitteratur / billedværker

Generøs by : Københavns nye arkitektur


Beskrivelse


En række projekter, der tegner udviklingen inden for byrum, bolig, kultur og erhverv beskrives. I fire afsnit, om bl.a. Ørestad og Københavns inderhavn, skildres udvalgte eksempler på den nye arkitektur og arkitekterne og tegnestuerne der skabte den.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Jens Hjøllund

d. 20. aug. 2013

I en velskrevet og lettilgængelig form henvender bogen sig til alle med interesse for ny dansk arkitektur og arkitekterne og tegnestuerne bag den.

Den nye arkitektur og byudvikling i København forandrer hovedstaden afgørende i disse år, fra slidt industriby til informationssamfundets fritids- og kontorby. I bogen beskriver arkitekturkritikeren Karsten R.S. Ifversen og fotografen Jens Markus Lindhe en række af de markante projekter, der tegner udviklingen inden for byrum, bolig, kultur og erhverv. I fire afsnit, om bl.a. Ørestad og Københavns inderhavn, skildres udvalgte eksempler på den nye arkitektur og arkitekterne og tegnestuerne der skabte den. Bogens titel refererer til Ifversens kritiske skelnen mellem en generøs arkitektur, der indgår i en meningsfuld relation til omgivelserne, og bygninger der lukker sig omkring sig selv og ikke bidrager til at løfte byens herlighedsværdi. De fremragende fotografier, der udgør en væsentlig del af bogen, veksler mellem total- og detailbilleder af bygningerne og de byrum, de er en del af. Bogen afsluttes med et register over de omtalte tegnestuer og arkitekter.

I forvejen findes Guide til ny dansk arkitektur i København, 2013, men dette er den første store, kritiske behandling af emnet.

Bogen er ikke en arkitekturguide, men en række personligt udvalgte eksempler på de seneste årtiers mest markante bygninger og byrumsfornyelser i København.


Politiken

d. 28. aug. 2013

af

af

Pernille Stensgaard

d. 28. aug. 2013


Jyllands-posten

d. 10. jan. 2014

af

af

Tom Hermansen

d. 10. jan. 2014


Arkitekten

Årg. 115, nr. 12 (2013)

af

af

Finn Selmer

Årg. 115, nr. 12 (2013)