Bøger / faglitteratur til børn

Generthed


Beskrivelse


Billedbog. Om generthed. De fleste mennesker er generte - nogle er bare bedre til at skjule det end andre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2019

af

af

Helle Laursen

d. 9. jan. 2019

Fire bøger om følelserne "Glæde", "Forelskelse", "Generthed" og "Jalousi". Med humor og alvor får du et indblik i fire grundlæggende facetter af menneskets følelsesliv. For børn i alderen 6-9 år.

De fire bøger er opbygget på sammen måde. I "Glæde" nuanceres begrebet ved at vise lykkens modsætning og flygtige natur. "Forelskelse" kan give en glad sitren i hele kroppen, og de to svære følelser "Generthed" og "Jalousi" gør, at man kan føle sig dum og helt forkert. Hvert opslag består af let aflæste illustrationer i farve understøttet af en enkel tekst. Bøgerne er indbundet.

Bøgerne om de fire følelser er skrevet af norske Anna Fiske og er i Norge en del af hendes prisbelønnede serie "Følelsesbiblioteket". Hun har udviklet bøgerne med henblik på børn og unge med syn- og høreskader, samt psykisk udviklingshæmmede. Med deres korte tekster og humoristiske tilgang og sjove illustrationer giver de læseren mulighed for at få et sprog omkring menneskenes komplicerede og forunderlige følelsesliv. Bøgerne kan inspirere børn og deres voksne til en afslappet samtale og refleksion over følelserne "Glæde", "Forelskelse", Generthed" og "Jalousi".

Få andre og flere bud om følelser i serien "Jeg er -" af Kay Barnham til børn på en 4-7 år eller Victoria Davidsens Humør og følelser der dækker emnet følelser bredt til børn på 8-9 år, som selv kan læse.