Bøger / skønlitteratur / roman

Genfærd


Beskrivelse


Krimi. Efter tre års selvvalgt eksil i udlandet, vender en velnæret Harry Hole tilbage i Oslo. Sønnen til hans ekskæreste Rakel, er anklaget for et narkorelateret drab, men Hole er overbevist om at sagen ikke er så ligetil som politiet siger. Han indleder derfor sin egen farefulde opklaring i et forandret og dybt korrupt Oslo.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 26. sep. 2011

Populære Nesbø er tilbage med niende bind i serien om den uortodokse Harry Hole og hans komplicerede privatliv. Hans mange fans vil ikke blive skuffede, og nye læsere kan godt springe på, om end serien bedst nydes i den korrekte rækkefølge.

Efter tre års selvvagt eksil i udlandet, er Hole tilbage i Oslo - endda med sul på kroppen og ædru. Oleg, sønnen til hans ekskæreste Rakel, er anklaget for et narkorelateret drab, men Hole er overbevist om at sagen ikke er så ligetil som politiet siger. Han indleder derfor sin egen farefulde opklaring i et forandret Oslo som er blevet oversvømmet af et nyt heroinlignende stof, som giver færre dødsfald, men stærkere afhængighed, og sporet fører Hole helt op til den politiske top. Det er en spændende og voldsom historie, og man føler virkeligt med den hårdtprøvede Hole, som i skikkelse af den ensomme ridder, kæmper mod kræfter langt stærkere end ham selv. Sprogligt er Genfærd helt på toppen, og det klæder Nesbø, at han denne gang har skruet endnu mere op for den melankolske og tilbageskuende stemning. Det er hård og deprimerende læsning, men det er fortalt af en velskrivende forfatter som stråler af fortællelyst, og man pløjer sig lynhurtigt igennem de næsten 500 sider frem til den chokerende og cliff hanger-agtige slutning.

De mange referencer til tidligere begivenheder, gør at serien helst skal læses i rækkefølge.

Endnu en genistreg fra mesteren af den hårdkogte krimi, og man håber inderligt, at dette ikke bliver det sidste vi hører til Hole.


litteratursiden.dk

d. 17. okt. 2011

af

af

Arne Larsen

d. 17. okt. 2011

Nesbø er en af de bedste spændingsforfattere i verden, og dette 9. bind om Harry Hole bekræfter til fulde denne påstand. Bogen er spændende, rørende, velskrevet og ikke til at lægge fra sig. Politiman...


Politiken

d. 16. okt. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 16. okt. 2011


Jyllands-posten

d. 10. okt. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. okt. 2011


Berlingske tidende

d. 11. nov. 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 11. nov. 2011


Weekendavisen

d. 14. okt. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 14. okt. 2011


Kristeligt dagblad

d. 26. okt. 2011

af

af

Mie Petersen

d. 26. okt. 2011


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2011

af

af

Mie Petersen

d. 5. nov. 2011


Børsen

d. 14. okt. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 14. okt. 2011