Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Genfærdet ved søen


Beskrivelse


Gyser om Jared og hans venner, der tager på campingtur til en sø hvor man siger, det spøger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 23. apr. 2010

Bogen kan selvlæses fra ca. 10 år, men vil egne sig godt til de ældre børn, der er blevet lidt læsetrætte. Den kan med fordel formidles som en gyser, der er let at læse.

Forfatter og illustrator er ikke tidligere repræsenteret på de danske biblioteker. Bogen er en del af forlagets Grumme gys-serie, der henvender sig til mindre læsemotiverede børn og unge. Handlingen drejer sig om Jared og hans venner der skal på campingtur ved en fjerntliggende sø, og som det hører og bør sig i denne type gyserlitteratur, bliver de selvfølgeligt advaret (af de lokale) mod at tage til lige netop den sø, de havde tænkt sig. Der spøger det nemlig. Men drengene tager naturligvis derud alligevel. Der er dog ikke det store gys at komme efter her. Til gengæld er bogen let at læse, og rigt illustreret, med flotte, helsides blyantstegninger der supplerer handlingen godt.

Indholdsmæssigt er bogen lidt lettere at læse end R. L. Stines serier. Jeg vil vurdere den på niveau med Let-gys-serien fra forlaget Cadeau - bare flottere illustreret.

Et udmærket valg til de læsetrætte: en visuelt flot bog, uden for mange bogstaver.