Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Genfærdets grav


Beskrivelse


Fantasy. Får Fem mon Morgengry at se igen, det bekymrer ham mere end det glæder ham at være blevet rig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2014

af

af

Boy Olesen

d. 30. juni 2014

Henvender sig til såvel piger som drenge, fra ca. 2.-3. kl. altså ca. fra 8-9 år. Velegnet til selvlæsning. 4. del af serien Den gyldne skål.

Et bogudstyr præget af gedigen kvalitet, signalerende respekt for målgruppen. Flotte farvelagte tegninger, der er dynamiske og udtryksfulde, og som sammen med den velskrevne tekst, giver en rigtig spændende historie og skaber en god bog. Sproget er udtrykt i forholdsvis korte sætninger og uden brug af for svære ord. Troldmanden Trodsig vil have genfærdene til at udrydde de tre hovedpersoner aben Kokoro, pigen Morgengry og drengen Fem, som er ude at lede efter Himmeldragens Gyldne Skål. Efter at have klaret de angribende genfærd, begynder de tre at gennemsøge ruinerne. De finder Navnløs og begraver ham, tror de. Navnløs' fløjte er magisk, og der er noget med at Navnløs har røbet at han er med til at vogte på troldmandens skatte, også den gyldne skål. Mange forskellige fantastiske ting møder de tre på deres vej: uhyrer, troldmandens Lynhånd, hæslinger, hvirvelvind.

Kan sammenlignes med Isbjørne og sneugler af Mary Pope Osborne fra serien Det magiske hus i træet og Ruinens hemmelighed af Peter Gotthardt.

Her bliver man nødt til at vende næste side, da spændingen ikke aftager. Det der gør en bog god, er her tilstede til fulde.