Bøger / skønlitteratur / roman

Gengældelsen : spændingsroman


Beskrivelse


Af personlige grunde er politikommissær Lene Jensen kørt helt ud på et sidespor. Ved et tilfælde aner hun en forbindelse mellem et dødsfald på Nørreport Station og en selvmordsbombe, der har dræbt 1.241 mennesker i Tivoli. En ny terroraktion er under opsejling, og Lene og specialkonsulent Michael Sander er oppe mod stærke kræfter.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 11. juli 2014

Jacobsens Trofæ fra 2013 tog læsere af danske spændingsromaner med storm, og Gengældelsen vil også blive populær. Den er ikke så umiddelbart dramatisk som Trofæ, men kryber så meget desto mere ind under huden på læseren.

Igen stifter vi bekendtskab med politikommissær Lene Jensen og specialkonsulent Michael Sander. De er begge vingeskudte; hun efter datterens selvmord og han efter traumatiske oplevelser på en opgave. Jobmæssigt er Lene kørt helt ud på et sidespor, men da en perifer bekendt mod alle odds kaster sig ud foran et tog, vågner hendes instinkter og fandenivoldske vilje til live igen. Hun aner en forbindelse til en nylig terroraktion i Tivoli, hvor 1.241 mennesker mistede livet, og til endnu en selvmordsbombe i København. Desperate og uforfærdede sætter Lene og Michael sig op mod stærke kræfter, og som læser følger man dem gerne fra først til sidst. En velskrevet og effektiv spændingsroman med gode person- og miljøskildringer og et plot, der forekommer uhyggeligt sandsynligt.

Dette er Steffen Jacobsens (f. 1956) femte spændingsroman, og han er en af tidens bedst skrivende forfattere inden for genren. Det er oplagt at sammenligne ham med navne som Jens Henrik Jensen, Jussi Adler-Olsen og især Michael Katz Krefeld.

Udmærket dansk spændingsroman, som der vil være en del læsere til på alle biblioteker. Den bliver næppe helt så efterspurgt som den højdramatiske forgænger Trofæ, men på de indre linjer er den mindst lige så god.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2015

af

af

Arne Larsen

d. 8. maj 2015

Gennemført og voldsomt fængende politisk thriller om Danmark som mål for islamiske terrorister. Bogen er anden del af en trilogi, og den velskrevne historie er uhyggeligt aktuel.En selvmordsbomber udl...


Politiken

d. 2. nov. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 2. nov. 2014


Berlingske tidende

d. 8. nov. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. nov. 2014


Jyllands-posten

d. 27. okt. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. okt. 2014


Weekendavisen

d. 10. okt. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 10. okt. 2014