Bøger / faglitteratur / biografier

Geniet : Lars von Triers liv, film og fobier


Beskrivelse


Om filminstruktøren Lars von Triers (f. 1956) liv og arbejde, hvor han fortæller om sin angst, sine film og sine tanker suppleret med venners, kollegers og kritikeres versioner af begivenhederne.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. okt. 2010

Biografi for meget filminteresserede. Forestiller mig bogen brugt fra og med godt gymnasieniveau.

Igennem et år følger journalisten Nils Thorsen, Politiken, Lars von Trier. Dette år med observation og ikke mindst mange interviews, både med Trier selv, familie, venner og kollegaer, er der kommet en for film-nørder spændende bog ud af, der udover interviews indeholder meget biografisk materiale. Blandt de interviewede er Peter Aalbæk og Stellan Skarsgård. Men der er også ord fra bror, kone, ex-kone og ungdomskammerater. I sit forord skriver Thorsen bl.a. om sin hovedperson: "For Trier er ikke bare anderledes, end jeg havde forestillet mig. Både professionelt og privat. Han er også afgørende forskellig fra det offentlige billede, mange af os har taget til os. På nogle punkter mindre mærkelig. På andre mere. Og først og fremmest er han simpelt hen bare anderledes." Efter at have læse de mange forskellige udsagn om Trier er jeg mere end enig. Og på den anden side er Trier måske alligevel som de fleste. Alle indeholder vi jo langt mere end det ansigt vi viser udadtil, sammenlignet med det vi så røber til udvalgte. Interessant biografi som føjer flere brikker til Triers personligheds puslespil.

Trier er med i samme forfatters Omveje : 10 portrætsamtaler om et liv, der passer til en og fx i Kirsten Jacobsens Dagbog fra Dogville.

Solid, interessant, og den mest omfattende biografi om Trier indtil nu. For større biblioteker.


Berlingske tidende

d. 21. okt. 2010

af

af

Kristian Lindberg

d. 21. okt. 2010


Jyllands-posten

d. 25. okt. 2010

af

af

Jakob Levinsen

d. 25. okt. 2010


Kristeligt dagblad

d. 3. nov. 2010

af

af

Palle Schantz Lauridsen

d. 3. nov. 2010


Filmmagasinet Ekko

Nr. 51 (2010)

af

af

Nikolaj M. Lassen

Nr. 51 (2010)


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 21 (2010)

af

af

Brian Pedersen

Årg. 93, nr. 21 (2010)