Bøger / skønlitteratur / noveller

Gennem den kulsorte sky : påskehistorier


Beskrivelse


Noveller med nutidige fortolkninger af påskens fortællinger om tab, sorg og smerte, men også om håb og liv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2015

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 19. jan. 2015

Syv danske forfattere giver nutidige fortolkninger af påskens fortællinger om tab, sorg og smerte men også om håb og liv. Til litteratur- og kulturinteresserede, studiekredse og opgaver fra 9.-10. klasse.

De syv forfattere har skrevet om hver deres dag(e) i påsken og forholder sig meget forskelligt til det, de fortolker. De spænder fra Bjarne Reuters historiske Thomas-fortælling og Lars Husums nutidige beretning om en stærk far, der bliver alvorligt syg, over Harald Voetmanns påskelovsange til Pia Juuls leksikalske ordbogsfragmenter. Der er forord af Kjeld Holm, og bogen er en del af "Påskeprojektet", som vil gøre påskebudskabet nærværende på en ny måde.

Det er en samling meget fine tekster, både sprogligt og indholdsmæssigt. De skriver påsken og dens budskab ind i vores sekulære samtid, uanset om de fremstår som traditionel, historisk fortælling eller er mere eksperimenterende med lyrik og fragmenter, og på hver deres måde fortæller de om sorg, skyld, tab og ubærlig smerte, men også om det håb, som ligger i fortællingen om påsken.

Mest sammenlignelig er De ti budMit navn er LegionBibelske noveller, som også er en antologi med nutidige danske forfattere. Af nyere noveller er der Mit navn er Legion, som tolker bibelske grundfortællinger i en nutidig sammenhæng eller Bibelske noveller, som er genfortællinger fra evangelierneMest sammenlignelig er De ti bud, som også er en antologi med nutidige danske forfattere. Af nyere noveller er der , som tolker bibelske grundfortællinger i en nutidig sammenhæng eller Bibelske noveller, som er genfortællinger fra evangelierneMest sammenlignelig er De ti bud, som også er en antologi med nutidige danske forfattere. Af nyere noveller er der Mit navn er Legion, som tolker bibelske grundfortællinger i en nutidig sammenhæng eller , som er genfortællinger fra evangelierne.


Berlingske tidende

d. 28. mar. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 28. mar. 2015


Politiken

d. 5. apr. 2015

af

af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 5. apr. 2015


Kristeligt dagblad

d. 30. jan. 2015

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 30. jan. 2015


Weekendavisen

d. 1. apr. 2015

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 1. apr. 2015


Dansk kirketidende

Årg. 167, nr. 3 (2015)

af

af

Sara Dommerby Toft

Årg. 167, nr. 3 (2015)