Bøger / faglitteratur / samtaler

Genopdagelsen af Jorden : ti samtaler om naturens fremtid


Beskrivelse


af Anders Dunker (f. 1975).

Samtaler med ti miljø-intellektuelle om Jordens tilstand, der tager udgangspunkt i spørgsmål som: Er det for sent at redde verden, som vi kender den? Hvad skal vi holde op med at gøre, og hvad skal genopfindes? Kan man eje natur?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2020

af

af

Martin Jørgensen

d. 15. maj 2020

Hvordan har Jorden det lige nu? Er det for sent at redde verden, som vi kender den? Anders Dunker har interviewet ti miljø-intellektuelle. For alle med interesse i naturfilosofi og verdens fremtid.

"Genopdagelsen af Jorden" er 10 samtaler mellem Anders Dunker og en række tænkere, og indeholder en diskussion om hvad vi stiller op, når havene stiger og ørkenerne breder sig. Hvad skal vi holde op med at gøre, og hvad skal genopfindes? Kan man eje natur? Alle bogens samtaler kredser om den triste indsigt at klimaet er under pres, og forsøger at komme med svar på, hvordan vi bevæger os fra information og viden om klimaets tilbagegang, til rent faktisk at kunne vende processen, både mentalt, praktisk og kulturelt. En rød tråd gennem bogen er skiftet fra, at vi ser lokalt på livet, til at vi vender blikket ud mod verden og indser, at vi alle er en del af et biologisk og geologisk netværk, hvis effekter vil ramme overalt. Samtalernes symposieform bevæger sig i det naturfilosofiske og kulturkritiske felt, der løfter naturvidenskabelige opdagelser over i en bredere kulturel kontekst. Norske Anders Dunker er forfatter og filosof.

Det er en interessant og tankeprovokerende samling tekster. Det er ikke let naturformidling og symposiets form tager samtalerne i mange retninger. Bogen varsler en omkalfatring af hele samfundet, men tegner også et håb for en genopdaget bedre verden.

Den ubeboelige klode bevæger sig i samme område.


Weekendavisen

d. 3. juli 2020

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 3. juli 2020