Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Geografi


Beskrivelse


Opslagsbog med både korte, præcise forklaringer og lidt længere artikler, hvor vigtige begreber i geografien forklares.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Geografi henvender sig, ligesom seriens øvrige titler, overvejende til elever på folkeskolens ældste klassetrin samt diverse ungdomsuddannelser, men også voksne kan have glæde af opslagsbogens meget konkrete definitioner.

Opslagsbogen er af en størrelse lidt over lommeformat og opbygget alfabetisk. Bogen indeholder forklaringer på mange af de ord, som anvendes i faget geografi i 7.-9. klasse. Indholdet af de forskellige opslag spænder fra korte præcise definitioner til deciderede artikler på flere sider, som går mere i dybden og forklarer vigtige geografiske begreber kort, men præcist. Opslagsværket rummer mange illustrationer, som helt klart fremmer forståelsen af det teoretiske stof for målgruppen. Bagerst i bogen findes der nogle faktasider om verdens lande. Bogen er i et dejligt handy format og er fagligt nem at anvende samt forstå.

Informationerne adskiller sig ikke fra diverse grundbøger i faget geografi, men det er en god og praktisk ting at have dem samlet et sted.

En håndbog som er god at anvende i forbindelse med opgaveskrivning og lektielæsning på folkeskolens ældste klassetrin og forskellige ungdomsuddannelser, da den forklarer mange af de ord og begreber, som ellers kræver voksenhjælp.