Bøger / faglitteratur

Georg Friedrich Händel : en stor barokkomponist


Beskrivelse


Biografi om den tyske barokkomponist Georg Friedrich Händel (1685 - 1759), hans liv og værker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 22. nov. 2017

Georg Friedrich Händel var en klassisk komponist, der levede fra 1685 - 1759. Han er kendt fra fx oratoriet Messias, der spilles igen og igen til jul, rundt omkring i kirker og koncertsale. Med denne gennemgang af hans liv og værker får den klassisk musikinteresserede læser en introduktion.

På 119 sider føres læseren først igennem Händels opvækst og kreative voksne år. Derefter gennemgås hans oevre med operaer, oratorier, orkesterværker, koncertmusik og musik for cembalo. Rundt i teksten er små sort/hvide fotografier af prægnante ting og steder i hans liv. Et kort appendiks og litteraturliste afslutter bogen.

Forfatteren er kendt som en engageret, anekdotisk og meget personlig formidler af den klassiske musiks genrer og personer. Stilen fornægter sig ikke her, hvor der suses igennem barokken og Händels betydning. Der er ingen tvivl om, at forfatteren kender sit emne, men den fordringsløse læser risikerer at blive tabt lidt i de mange navne og årstal, mens den med et vist kendskab til emnet i forvejen vi få et godt vue.

Der findes flere bøger, som indeholder afsnit om Händel, enten fokuseret på et enkelt værk eller på hans samlede virke. Klassisk musikOperaguideOperaStore komponister af Jakob Levinsen og Operaguide af Peter Dürrfeld, Opera af Henrik Engelbrecht og Store komponister af Wendy Thomson har alle samme fortællende stilDer findes flere bøger, som indeholder afsnit om Händel, enten fokuseret på et enkelt værk eller på hans samlede virke. Klassisk musik af Jakob Levinsen og af Peter Dürrfeld, Opera af Henrik Engelbrecht og Store komponister af Wendy Thomson har alle samme fortællende stilDer findes flere bøger, som indeholder afsnit om Händel, enten fokuseret på et enkelt værk eller på hans samlede virke. Klassisk musik af Jakob Levinsen og guide af Peter Dürrfeld, af Henrik Engelbrecht og Store komponister af Wendy Thomson har alle samme fortællende stilDer findes flere bøger, som indeholder afsnit om Händel, enten fokuseret på et enkelt værk eller på hans samlede virke. Klassisk musik af Jakob Levinsen og Operaguide af Peter Dürrfeld, Opera af Henrik Engelbrecht og af Wendy Thomson har alle samme fortællende stil.