Bøger / faglitteratur / biografier

George Harrison : den spirituelle Beatle : en biografi


Beskrivelse


Portræt af rockmusikeren og guitaristen George Harrison (f. 1943), herunder om mødet med Paul McCartney, tiden i The Beatles, kampen med indre dæmoner, samt den senere karriere som solomusiker.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 26. maj 2014

For såvel nye som garvede fans af Harrison eller The Beatles.

Jørgensen er en af Danmarks største Beatles kendere, og har tidligere udgivet bøger om Lennon (2002) og McCartney (2007). Nu er tiden så kommet til et portræt af den "stille" Beatle, som måske nok ikke var så stille endda. Jørgensen tegner i hvert fald et billede af en søgende og reflekterende person, hvis funktion i Beatles ofte undervurderes. Han var en fremragende guitarist og bidrog med flere sange af høj kvalitet, og så var han en stødpude mellem Lennon og McCartneys store egoer. Efter tiden i Beatles fortsatte han sin spirituelle søgen, og fik en fin solokarriere før sin alt for tidlige død i 2001. Jørgensen når vidt omkring i sit fine portræt som bygger på en sammenskrivning af et væld af kilder. Det er behændigt gjort, og føles aldrig opremsende eller omstændeligt. Vel er der lidt litterært genbrug fra Jørgensens tidligere udgivelser, men Harrison-vinklen er ny og specielt solokarrieren er ikke beskrevet før. Bagerst findes navneregister, kildeliste, og diskografi.

Første bog på dansk om Harrison. Jørgensens bog ligger fint i tråd med Scorseses fremragende dokumentarfilm George Harrison - living in a material world, 2012, som tegnede et anderledes billede af manden og skabte fornyet interesse.

Velskrevet portræt af en af populærmusikkens kendte skikkelser som var meget andet end blot det tavse medlem af Beatles. Det er en interessant bog og efter endt læsning ser man manden og sangene i et helt nyt lys.


Jyllands-posten

d. 5. aug. 2014

af

af

Michael Møller

d. 5. aug. 2014


Weekendavisen

d. 27. juni 2014

af

af

René Gummer

d. 27. juni 2014