Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Geparden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2013

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 8. juli 2013

Hæfterne kan bruges til oplæsning for og samtale med 5-6-årige, men er rettet mod børn på 11-12 år, evt. før et besøg i de tre parker. De kan også bruges til opgaveskrivning og faglig læsning.

De små hæfter kan med deres lidenhed let forsvinde på hylderne. Alle hæfter er skrevet af eksperter, der til daglig arbejder i hhv. Knuthenborg Safaripark, Ree Park og Københavns Zoo, og det borger for fagligheden. Hvad enten der er tale om gepard, elefanter, næsehorn eller isbjørn, er det en god, letlæst og faktamættet tekst, som både beskriver dyrenes levevis og anlægger en dyreparksmæssig betragtning. De glimrende illustrationer består af fine fotos. På indersiderne af omslag og på bagsiden er der en række korte facts om dyr, forfatter og park.

Der er mange bøger om de enkelte dyr, men ingen nyere for målgruppen, som mere eller mindre tager sit udgangspunkt i vore dyreparker. De fire bøger indgår i en serie Vild med viden på i alt otte bøger, ligesom forlaget udgav en lignende serie på otte bøger om fossile dyr i Danmark sidste år.

Fine - men små - hæfter med stor faglighed, god tekst og gode billeder, som er et godt supplement til øvrig litteratur.