Bøger / skønlitteratur / roman

Germania


Beskrivelse


Spændingsroman om et hemmeligt nazistisk projekt, der trækker spor fra 2. verdenskrig og op til nutiden, hvor Mark Kohn - tidligere frømand og nu operativ CIA-agent - er i Danmark og bliver fanget i et spind af hemmeligheder om Projekt Germania.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 2. mar. 2020

Spændingsroman om et hemmeligt nazistisk projekt, der trækker spor fra krigen og op til nutiden. For læsere af spændingsromaner.

Denne spændingsroman kører i to spor. Det ene spor hensætter læseren til slutningen af 2. verdenskrig. Her skal forsker og fysiker, Wagner Ziegler, stå for et hemmeligt projekt, der skal sikre rigets overlevelse. Han bliver en del af en større plan, der sender ham på en togrejse til afkroge af riget. Denne rejse er fyldt med farer, da Tyskland er ved at kollapse indvendigt og udvendigt. Det andet spor foregår i 2016, hvor Storebæltsbroen rammes af en eksplosion. Den tidligere soldat i frømandskorpset og CIA-agent, Mark Kohn, hører om eksplosionen, da han er en tur i biografen. Men pludselig bliver biografen stormet og besat, af kampklædte soldater, der begynder at lede efter noget fra krigens tid. Det bliver en kamp for overlevelse for den matrede Kohn. Hvordan hænger disse begivenheder sammen med fortiden? Det finder han løbende ud af.

Spændende roman i et lettilgængeligt sprog, der formår at skabe en stemning af action- og historiefortælling i ét. De to spor giver fungerer godt og læseren sidder med et gådefuldt mysterie, det rækker ind i historiske begivenheder. Vil formentlig henvende sig til mandlige læsere, der interesserer sig for spænding og 2. verdenskrig.

Steffen Nohr har tidligere skrevet Amazonas i samme stil. Sammenlignelig med både Wilbur Smith og Ken Follet.