Bøger / faglitteratur / erindringer

Gerningsstedet : historier fra Drabsafdelingen


Beskrivelse


Jørgen Bach (f. 1936), der er pensioneret kriminalinspektør og efterforskningsleder i Drabsafdelingen, fortæller om en række drabssager og andre oplevelser og erfaringer fra fyrre år i uniform.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. sep. 2011

Autentiske kriminalsager har en mindre, men trofast målgruppe blandt især lidt ældre mandlige læsere af biografier.

Jørgen Bach (f. 1936) er pensioneret kriminalinspektør og efterforskningsleder i drabsafdelingen hos Københavns Politi. Knirke Egede (f. 1972) er medforfatter. Hun er fx også medforfatter på Livet bliver ikke genudsendt om Diana Benneweis. I indledningen øser JB af sin erfaring og understreger bl.a. balancen mellem politiarbejdets spænding og erkendelsen af, at der bag hvert et lig oftest er pårørende i sorg. Han beskriver et deduktionsarbejde fjernt fra en kulørt filmverden: "Faktisk handler det meste politiarbejde om at vende de samme sten igen og igen". Og det gør JB så i en lang række sager fra sine 40 år i uniform. Naturligvis mange drabssager og fx den eneste egentlige seriemorder-sag fra Danmark. Bogen fortæller personlig biografisk om en opvækst under besættelsen og om praktiktid på Vesterbro. Den afsluttes med et farvel til politiet og en trist livsdrejning efterfulgt af aktuel lykke.

Der er flere lignende bøger med virkelige kriminalsager, fx Man jager et bæst og fanger et menneske, 2009, af Bent Isager-Nielsen og fra samme år Fældende beviser : en kriminaltekniker fortæller af Ole Brockmann, samt fra 2001 Rejseholdet : erindringer om sager gennem 28 år af Eigil V. Knudsen.

For interesserede læsere en spændende blanding af autentiske kriminalsager og biografi fra et liv som politimand.