Bøger / skønlitteratur / roman

Geronimos hævn


Beskrivelse


Hector vokser op i efterkrigstidens udkantsdanmark, hvor der er vilde drømme, epokegørende ny musik, bizarre religiøse ideer blandet med en god gang landbrugsjord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2015

af

af

Stine Grabas

d. 4. nov. 2015

I efterkrigstidens udkantsdanmark vokser Hector op med ny epokegørende musik og vilde drømme. Opvæksten bliver samtidig præget af provinsens skæve eksistenser og den teknologiske udvikling. For alle læsere, der holder af muldjord og samfundsskildringer.

Drengen Hector vokser op i 1960'ernes bløde muldjord med Elvis Presley og Chuck Berry som forbilleder. Umiddelbart ser det hele meget normalt ud, men i provinsen sker der flere ting end man aner. Keld tror, der er mere mellem himmel og jord; Albert er halvtosset, men hans hænder kan fjerne smerte og opbevare den i en pose og endelig så skal Elo med sin fine nye bil ikke tro, han er noget. Bogen følger Hector og vennerne fra teenageårene til voksenlivet. Det er Bo Dahl Olssons debutroman.

Det er en humoristisk men også seriøs bog om livet i udkantsdanmark, hvor masser af vilde drømme og bondemoral hersker. Bogens sidste del har voksenlivet som omdrejningspunkt, hvor maskiner har erstattet heste og hvor investeringer er vigtige. Her får bogen en mere bitter karakter i forhold til den humoristiske tone i bogens indledende kapitler. Overordnet set er persongalleriet herligt sammensat, så man er godt underholdt.

BeatlemanifestetAske i munden, sand i skoen kan på mange måder sammenlignes med denne. Derudover handler Aske i munden, sand i skoen også om drenge i efterkrigstidenBeatlemanifestet kan på mange måder sammenlignes med denne. Derudover handler også om drenge i efterkrigstiden.