Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gespenst


Beskrivelse


En dreng får en ny stedsøster, som viser sig at være en levende død. De rigtigt døde vil have hende med til dødsriget hvor hun hører til, og snart er hovedpersonen fanget i en kamp mellem de døde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2011

af

af

Merete Trap

d. 18. nov. 2011

Let læst gyser for de zombie-glade 9-12-årige. Velegnet til de dygtigste begynderlæsere, eller de lidt svagere læsere der gerne vil læse en "rigtig bog". Bogen kan bruges som fornøjelseslæsning, eller til et gyser-emne i skolen.

Den unavngivne hovedperson i denne bog er en dreng i 9-12-års alderen. Da han og faren flytter ind hos farens nye kæreste og dennes datter Dorothea, begynder der at ske foruroligende ting. Drengen forfølges af levende døde, der vil have fat i Dorothea. Det viser sig at Dorothea er blevet dræbt i en ulykke året forinden, men hun nægter at dø. Derfor er hun fanget i gråzonen mellem levende og død, og hun er rasende og farlig. Bogen kulminerer i en kamp på liv og død mellem hovedpersonen, Dorothea og en stor flok levende døde. Benni Bødker er som altid garant for et godt gys til målgruppen og Peter Snejbjergs sort/hvide illustrationer er rigtig uhyggelige. Mellem linjerne kan også læses en lille historie om en drengs modstand mod, at han og faren skal flytte sammen med farens kæreste.

Der findes en del let læste gysere for målgruppen, som fx serierne Dingo. Gys og gru og Zoom on. Gys. Bogen kan sammenlignes med Den sidste udfordring af Lars Bøgeholt Pedersen, som også er en del af serien Mareridt.

En let læst gyser med levende døde, fortalt i et lidt drømmende sprog som et genfortalt mareridt. Bogens uhyggelige forside skal nok tiltale de gyser-hungrende drenge og piger i 9-12-års alderen.