Bøger / faglitteratur / samtaler

Ghitas roser : smil til dit skvalderkål


Beskrivelse


Skuespilleren Ghita Nørby (f. 1935) og kunstneren/roseplanteskoleejer Torben Thim causerer over rosens historie, væsen og symbolik og dens rolle i H.C. Andersens eventyr med mere. Undervejs får læseren et indtryk af Ghitas univers.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 31. mar. 2011

En underholdende, havefilosofisk bog for alle, der interesserer sig for Ghita Nørby og deler hendes interesse for roser.

Torben Thim, kunstner og ejer af en kendt rosenplanteskole, og skuespillerinden Ghita Nørby har passionen for roser til fælles. Torben Thim optræder både i rollen som interviewer og samtalepartner,og de to causerer, undertiden lidt springende, over rosens historie, dens væsen og symbolik, dens rolle i H.C.Andersens eventyr m.m. Stort og småt vendes i et mundret sprog med enkelte strejf af poesi, og undervejs får vi et lille indtryk af Ghitas univers, der også indbefatter tre specielle hunde af racen saluki. Bogen er gennemillustreret med fine fotos af Ghitas store rosenhave og enkelte udvalgte roser herfra samt fotos fra Ghitas barndom og hendes karriere og gengivelser af Redoutés smukke rosenportrætter.

Bogen er hverken en traditionel biografi eller en vejledning i rosendyrkning, men skriver sig ind i rækken af samtalebøger, hvor to mennesker, i dette tilfælde to kulturpersonligheder, causerer over et emne ud fra en personlig synsvinkel.

En gennemillustreret samtalebog til lystlæsning, hvor en kendt skuespillerinde og ejeren af en berømt rosenplanteskole causerer over rosen og dens væsen, dens historie og symbolik m.m. Bogen er en hyldest til både blomsternes dronning og en bemærkelsesværdig kvinde.


Politiken

d. 7. maj 2011

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 7. maj 2011


Kristeligt dagblad

d. 29. mar. 2011

af

af

Helle Sahl Madsen

d. 29. mar. 2011


Børsen

d. 25. mar. 2011

af

af

Birthe Lauritsen

d. 25. mar. 2011