Bøger / skønlitteratur / digte

Gid! : digte mm.


Beskrivelse


Digte. Dadaistiske digte hvor digter-jeget skriver til "kære klat" om stort og småt, men også om eksistentielle, politiske og samfundsmæssige spørgsmål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 8. aug. 2019

Dadaistiske digte hvor digter-jeget skriver til "kære klat" om eksistentielle emner, om stort og småt, men også en del digte med store politiske og samfundsmæssige spørgsmål. Til kendere af dadaisme og Ole Perregaard samt læsere af moderne dansk lyrik.

Dadaismen er en digt-genre som udsprang af 1. verdenskrigs ragnarok, men også med stor kreativitet og sort humor, som genkendes i nærværende digtsamling, der når vidt omkring i sit digteriske og emnemæssige udtryk. Digtsamlingen udkommer efter Ork! , hvor digter-jeget skrev til "kære Kladja", et navn der også går igen i denne bog. Digtsamlingen, som er udgivet af det fine "Poetiske Bureau" i anledning af forfatterens 80-års fødselsdag, indeholder både traditionelle opstillede digte og mere prosalignende stykker. Desuden er forfatteren ophav til flere farvebelagte dadaistiske eller ekspressive grafiske værker i bogen.

Spændende digtsamling, flot layoutet med originalitet og humor, som falder fint i tråd med Ole Perregaards forrige bog Ork!.

En bog som tåler bedst sammenligning med Ork!Omvej over himlen i form og layout. Vi har nærmest kun Ole Perregaard som repræsentant for den dadaistiske digter-retning. Ellers skal man tilbage til franske Andre Breton i fx Omvej over himlenEn bog som tåler bedst sammenligning med Ork! i form og layout. Vi har nærmest kun Ole Perregaard som repræsentant for den dadaistiske digter-retning. Ellers skal man tilbage til franske Andre Breton i fx .