Bøger / skønlitteratur / roman

Gidsel i Amman


Beskrivelse


Maiken Tarp er agent i Forsvarets Efterretningstjeneste og er sendt til Jordan for at overvåge en terrortrussel mod danske interesser, da en ung dansk kvinde kidnappes. En befrielse af gidslet inden tidsfristen udløber kræver samarbejde. Nås det, inden bomben udløses?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 6. okt. 2014

Potentielle læsere er alle med lyst til politiske spændingsbøger med både action og holdning samt alle med interesse for de mellemøstlige konflikter historisk og aktuelt.

I 1983/1984 udgav Blom to spændingsbøger, og skriveriet genoptog han i 2009 med Naboerne fra Bagdad. Her byggede han ligesom i denne nye spændingsbog på sine erfaringer som mellemøstekspert i udenrigsministeriet, og netop hans indsigt og viden er central for oplevelsen af den spændende bog mht. intensitet og autenticitet. FE-agenten Maiken Trap sendes til Jordans hovedstad Amman, fordi en jihad-gruppe har udsendt åbne trusler mod danske interesser der. Begivenhederne spidser voldsomt til, da en ung, dansk kvinde kidnappes. Al-Qaeda-gruppen vil have en officiel undskyldning for Muhammed-tegningerne, men der viser sig at være mange andre interesser på spil. Et sindrigt kompleks af konflikter, forbindelser og motiver - FE vs PET, Vesten vs Mellemøsten samt mellem sikkerhedstjeneste, regering, opposition og al-Qaeda i Jordan - influerer på forløbet.

Det er den absolut mest aktuelle spændingsbog fra Mellemøsten. Stilmæssigt ligger den tæt op ad både Bloms forrige samt nogle af Davidsens bøger. Er starten på planlagt serie.

Selv om fakta fylder en del i bogen, så tilfører meget til stemning, viden og læseoplevelse. Det er en absolut sandsynlig sag, hvor enighed om mål og midler ikke tynger forløbet - ligesom i virkeligheden i den del af verden. En skarp politisk thriller man både bliver underholdt og klogere af.


Jyllands-posten

d. 27. okt. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. okt. 2014


Berlingske tidende

d. 8. nov. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. nov. 2014