Bøger / faglitteratur / håndbøger

Gin : verdens mest aromatiske spiritus


Beskrivelse


Om ginens historie fra 1500-tallet til i dag, ginens fremstilling og de utallige krydderier der anvendes i gin. Præsentation af en række kvalitets gins fra hele verden og opskrifter på drinks med gin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 4. sep. 2015

Gennemgang af den aromatiske spiritus gin. For cocktail og gin-entusiaster.

Geraldine Coates står bag en ginhjemmeside, og har forfattet flere titler om gin. Dette er den første danske oversættelse. Første del af bogen handler om ginens historie, og hvordan den opstod i 1500-tallets Holland. Enebær blev tilsat brændevin for at skjule smagen af affaldsstoffer, og en særegen spiritus var født. Drikken blev så populær, at den senere, havde negativ effekt på befolkningstilvæksten i London, hvilket medførte kontrol med drikken, som har eksisteret siden. Bogen forklarer ginens fremstilling og de utallige krydderier der anvendes, hvoraf mange stammer fra urtemedicinen. I sidste halvdel præsenteres en længere række kvalitets gins fra fra hele verden. Her beskrives de forskellige mærkes særlige kendetegn, samt hvilke drinks de specielt egner sig til. Der rundes af med drinkopskrifter.

En fornøjelig og letlæst bog, om en spændende og alsidig drik. Det faglige niveau er oplysende uden at ekskludere nogen. Bogen er rigt illustreret, og især stribevis af produktfotos af alverdens ginflasker, vil sende en låner eller to på shoppetur.

Der mangler simpelthen et dedikeret gin-værk på dansk.