Bøger / faglitteratur / opskrifter

Gin


Beskrivelse


Gin topper på trend-barometeret. Få en række opskrifter på gin-drinks samt opskrifter på hjemmelavet tonic og gin. For dem, der gerne nyder en god gin-drink eller bare mangler lidt inspiration.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 23. sep. 2020

Gin topper på trend-barometeret. Få en række opskrifter på gin-drinks samt opskrifter på hjemmelavet tonic og gin. For dem, der gerne nyder en god gin-drink eller bare mangler lidt inspiration.

Begge bøger indledes med et forord, der kort ridser præmisserne op. Herefter beskrives det udstyr, som er nødvendigt for at nå i mål. Fx shaker, målebæger osv. Herefter beskriver cocktailbogen de korrekte glas, hvor ginbogen går direkte til opskrifterne som indledes med opskrifter på hjemmelavet gin (Kaldet infuseret gin) samt tonic og sirup. De enkelte opskrifter er for, begge bøgers vedkommende, ledsaget af en lille tekst, der beskriver oprindelse, ingredienser osv. Derudover er alle drinksene ledsaget af et billede af den færdige kreation. Cocktailbogens ophavsmand er Jesper Schmidt, som er Go' morgen Danmark's cocktailmand.

Fælles for begge bøger er, at der er nogle vilde opskrifter, som er meget lækre, når vennerne skal imponeres. De fleste drinks i begge bøger kræver dog alkohol, tonics mv. der kun kan erhverves i specialbutikker eller via internettet, samt "hjemmelavede" ingredienser, der godt kan være en smule tidskrævende.

For yderligere litteratur, samt opskrifter på drinks se fx: Bartenderens håndbogGin eller GinFor yderligere litteratur, samt opskrifter på drinks se fx: Bartenderens håndbog eller .


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 25. sep. 2019

Gin er efterhånden blevet danskernes foretrukne spiritus, både når det gælder at drikke den og at producere den. Her får vi opskrifter på gin, tonic og cocktails, samt metoder til fremstilling af egen gin. Til gin-elskeren og gin-novicen.

Opskrifter på gin med soda og juice og variationer af gin-coctails med andre typer af alkohol tilsat. Til dem der gerne vil lave deres egen gin, er der opskrifter på både basisgin og infuseret gin, dvs. gin, hvor man har tilsat smagsgivere. Bogen giver opskrifter på infuseret gin med fx hindbær, brombær, rabarber, hibiscus, rød te, kokos, gran, citrongræs og meget andet. Hertil opskrifter på sirupper til tonic og ginger ale, samt frugtsirupper. Sidst et kapitel om cocktails med ingen eller lav alkoholprocent, baseret på GinISH, en alkoholfri gin, som produceres i Danmark.

Der er efterhånden mange gin-bøger på markedet, men interessen fortsætter og denne bog er udmærket til at supplere samlingen med. Der er en del drinksvariationer, jeg ikke har set i andre bøger. Billedmæssigt er den appellerende, opskrifterne er lette at følge og der burde være inspiration nok til at tilfredsstille selv den mest garvede gin-elsker.

Sammenlignelig med fx Gin - tonic & tilbehør - masser af nye opskrifterDe bedste drinks med ginGin, tonic og tilbehørGinDanske gin og ginmagere, De bedste drinks med gin og Gin, tonic og tilbehør. Vil man vide mere om ginens historie er Gin et godt bud og er det den danske gin der frister, så prøv Danske gin og ginmagereSammenlignelig med fx Gin - tonic & tilbehør - masser af nye opskrifter, og Gin, tonic og tilbehør. Vil man vide mere om ginens historie er Gin et godt bud og er det den danske gin der frister, så prøv Danske gin og ginmagereSammenlignelig med fx Gin - tonic & tilbehør - masser af nye opskrifter, De bedste drinks med gin og . Vil man vide mere om ginens historie er Gin et godt bud og er det den danske gin der frister, så prøv Danske gin og ginmagereSammenlignelig med fx - tonic & tilbehør - masser af nye opskrifter, De bedste drinks med gin og , tonic og tilbehør. Vil man vide mere om ginens historie er et godt bud og er det den danske gin der frister, så prøv Danske gin og ginmagereSammenlignelig med fx Gin - tonic & tilbehør - masser af nye opskrifter, De bedste drinks med gin og Gin, tonic og tilbehør. Vil man vide mere om ginens historie er Gin et godt bud og er det den danske gin der frister, så prøv .